Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en ventilator?

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Indhold skrevet af: Nicoline
Senest opdateret d. 5. august, 2024

Med stigende elpriser er de fleste danskere blevet mere opmærksomme på deres elforbrug i hjemmet. Her på siden kan du blive klogere på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en ventilator?” Vi giver dig estimater for en ventilators strømforbrug, så du kan se, hvor meget det koster om året.

En ventilators strømforbrug

En ventilators strømforbrug kan variere meget og afhænger af, hvilken type ventilator der er tale om, og hvilken model du har valgt. Generelt vil større ventilatorer og anlæg have et større strømforbrug sammenlignet med mindre modeller. En lille Dyson-ventilators strømforbrug er eksempelvis langt mindre sammenlignet med et airconditionanlæg.

Hvis du vil kende til strømforbrug for ventilatorer, kan du altid se, hvor meget strøm dit apparat bruger i manualen eller på selve apparatet. Her kan du finde ydeevnen angivet i watt – jo flere watt et apparat bruger, jo mere strøm bruger det pr. time. Når du stiller dig selv spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en ventilator?”, bør du altid kigge på energiklassen. Det anbefales at anskaffe sig apparater fra energiklasse A eller højere, da disse er mest energieffektive.

ventilator-stroemforbrug

Beregn, hvad din ventilator koster dig i strøm

Hvor meget strøm bruger en varmeblæser?

Alle elektriske apparater har deres egen ydeevne, som kan variere ganske meget. Det gælder også, når man ser på blæsere. For hvor meget strøm bruger en blæser egentlig? Det vil igen afhænge af apparatets størrelse og ydeevne.

Så, hvad koster en varmeblæser i strøm? Det kan vi se nærmere på med nogle eksempler:

  • USB-ventilator: 2,5-5 W
  • Bordventilator: 20-45 W
  • Gulvventilator: 30-80 W
  • Tårnventilator: 40-50 W
  • Luftkøler: 50-100 W
  • Aircondition: 800-1.400 W

Dette kan du gange op med elprisen pr. kWh for at finde ud af, hvor meget det koster at have en varmeblæser kørende pr. time.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at have en ventilator tændt?

Strømforbruget varierer i høj grad mellem de forskellige modeller, og det kan derfor være svært at give et konkret svar på, hvad det koster at have en ventilator tændt. Hvis du gerne vil vide, hvor meget strøm din ventilator bruger, kan du bruge vores beregner her på siden.

 

Hvor mange kWh bruger ventilation i timen?

En Handy Heater med 500 watt, bruger 0,5 kWh. En varmeblæser med 2.000 watt, bruger 2 kWh. En industriblæser med 10.000 watt, bruger 10 kWh.

 

Hvad koster en blæser i strøm?

Strømforbruget varierer mellem de forskellige typer blæsere. Vi kan tage udgangspunkt i varmeblæser, som bruger omkring 2 kWh. Hertil kan vi antage, at prisen pr. kWh er 2,5, hvorefter vi kan beregne, hvad varmeblæseren koster i strøm. Det betyder dermed, at varmeblæseren vil koste 5 kr. for hver time, den er tændt. 

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.