Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en støvsuger?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Bruger en støvsuger meget i strøm, og bliver du helt nødt til at stoppe med støvsugningen i hjemmet? De fleste af os vil nok gerne undvære at skulle stoppe med at bruge støvsugeren, men at fjerne din støvsugers strømforbrug fra energiregningen vil du ikke bemærke.

Det kan dog have en mindre forskel afhængigt af modellen på støvsugeren, og om du helt vælger at skifte den ud med den smarte robotstøvsuger.

Hvor højt et strømforbrug har støvsugeren?

Der findes et væld af forskellige støvsugere på markedet, som hver især har en watteffekt. Watteffekten er med til at fortælle, hvor meget strøm en støvsuger bruger, hvilket i sidste ende påvirker din elregningen. 

Du kan få støvsugere, der har en watteffekt på helt op til 900 watt i Danmark. Det anbefales dog at finde en, der ligger et lille stykke under dette, men da watteffekten har betydning for sugeevnen, bør du ikke bevæge dig for langt under 600 watt, selvom det kan mindske, hvor meget strøm støvsugeren bruger. 

Beregn, hvad din affugter koster dig i strøm

Hvad koster det i strøm at støvsuge?

Hvor meget strøm bruger en støvsuger, og er det dyrt? Det koster ikke særlig meget at foretage en støvsugning, så du behøver bestemt ikke stille støvsugeren i skabet for altid. Selvom watteffekten på støvsugere kan virke ret høj, bruger du ikke støvsugeren særlig længe, og derfor koster en typisk støvsugning omkring tre kroner i timen ved en 750 watt-støvsuger. Det er derfor ikke ved at vente med at støvsuge, at du kommer til at spare de helt store penge. 

Der kommer dog nye energimærkninger til støvsugere i 2024, som bliver en klar indikator på, hvor meget strøm en støvsuger bruger, og hvor meget støj støvsugeren laver. Det kan være med til at gøre valget af støvsuger lidt lettere i fremtiden.

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Hvor meget strøm bruger en robotstøvsuger?

Det er igennem de sidste par år blevet mere og mere populært at anskaffe sig en robotstøvsuger til hjemmet. En robotstøvsuger bruger typisk mellem 20-40 watt på en opladning og har derudover også et forbrug af standbystrøm, når den ikke længere er i brug. Du kommer dog ikke til at spare masser af penge ved at vælge en robotstøvsuger over den traditionelle støvsuger. 

Vælger du dog at få dig en selvkørende støvsuger, kan det være en god idé at undersøge strømforbruget for robotstøvsugeren. Du kan nemlig spare et par hundrede kroner om året ved at vælge en robotstøvsuger, der er mere energieffektiv.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruger en støvsuger i kW?

Det kommer an på, hvilken model, der er tale om. Nogle støvsugere bruger nemlig op mod 0,90 kW, hvor andre kun bruger 0,60 kW. Du bør dog ikke vælge en støvsuger under 600 watt, da det vil forringe støvsugerens sugeevne.

 

Hvor mange W bruger en støvsuger?

Det kan være svært at give et konkret svar på, hvor mange watt en støvsuger bruger – det varierer nemlig mellem de forskellige modeller. Hvis du gerne vil undersøge, hvor mange watt din støvsuger bruger, kan du bruge beregneren her på siden eller tjekke brugsanvisningen.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.