Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Quooker strømforbrug – hvor meget strøm bruger en Quooker?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

En Quooker, eller en kogende vandhane, er blot en af de nye, smarte gadgets, du kan få i dit køkken. Med en kogende vandhane har du altid kogende vand lige ved hånden og slipper for at skulle bruge elkedlen. Men er en Quookers strømforbrug højt, og hvor meget strøm bruger en Quooker egentlig? Det kan du læse mere om lige her.

Hvad koster en Quooker i døgnet?

Strømforbruget for en Quooker ligger typisk omkring 10 watt, hvor Grohe Blue til sammenligning har et strømforbrug, der ligger på omkring 15 watt. Du kan derfor få en lidt billigere kogende vandhane ved at vælge en model fra Quooker. 

En Quookers strømforbrug i døgnet kan derfor let regnes ud til at være 0,010 kWh i timen, hvilket derfor ender på at være 0,24 kWh i døgnet, når den kogende vandhane står i standbytilstand. Hvis du har en elpris på 2 kr. pr. kWh, betaler du ca. 50 øre i døgnet for din Quooker. 

Er elpriserne højere, vil du naturligvis betale mere.

quooker-stroemforbrug

Beregn, hvad din Quooker koster dig i strøm

Hvor meget strøm bruger en Quooker på standby?

Din Quookers strømforbrug ligger på 10 watt, men du kan sagtens få modeller, som ligger på op mod over 30 watt. Det betyder, at du kommer til at betale mere for standbytilstanden hvert år. Hvor de billigste modeller vil give dig en energiregning på omkring 200 kr. om året, kan du ved de dyreste komme helt op over 600 kr. Det er derfor en god idé at overveje, hvor meget du har brug for en kogende vandhane i hjemmet. Hvis du ikke bruger den så ofte, er det måske slet ikke det værd.

Hvad bruger mest strøm – elkedel eller Quooker?

Det helt store spørgsmål er så, om det bedre kan svare sig at have en Quooker fremfor en elkedel, når det kommer til kogning af vandet. Typisk er en kogende vandhane en bedre løsning end elkedlen.

Det kommer blandt andet af, at du i elkedlen ofte kommer til at koge mere vand, end du egentlig skal bruge. Med en Quooker får du altid den mængde kogende vand, som du skal bruge.

Dog kan dit Quooker-strømforbrug stige en del, hvis du begynder at anvende det kogende vand til noget, som du ikke gjorde før i tiden. Det kan eksempelvis være at skylle service af med det kogende vand. Så vil du naturligvis bruge flere penge.

Det kommer derfor meget an på din adfærd. Vær opmærksom på, at hvis du kigger efter strømforbruget på din Quooker, er der nogle der også kalder det for Cooker strømforbrug. Det er mest fordi navnet staves lidt specielt. Det korrekte navn er dog en Quooker.

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en Quooker om dagen?

Som udgangspunkt ligger en Quookers watt-effekt på omkring 10 watt, og den vil derfor have et strømforbrug på 0,010 kWh i timen, hvilket svarer til 0,24 kWh om dagen.

 

Er en Quooker dyr i el?

Nej, det er den ikke. En Quooker er faktisk billigere i el, end de fleste tror, men det afhænger i høj grad af, hvilken model der er tale om. De billigste modeller koster omkring 200 kr. om året i strøm, hvor de dyreste modeller kan koste op til 600 kr. om året.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.