Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en elkedel?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Har du altid teen eller kaffen klar til gæster, eller nyder du selv en god kop kaffe om morgenen inden arbejdet? Så kan det være, du også er interesseret i din elkedels strømforbrug. Det kan nemlig være, at du kan finde en billigere løsning på opgaven.

Hvor stort et strømforbrug har en elkedel?

Det er meget forskelligt, hvor stort et strømforbrug en elkedel har. Men hvor meget strøm bruger en elkedel egentlig på en kogning? Der findes mange varianter at vælge mellem, men elforbruget vil typisk ligge et sted mellem 1.300 og 3.000 watt. Det svarer ca. til et gennemsnitsforbrug på 0,1 kWh. Vælger du en med højere watt, vil forbruget være en anelse større. En elkedel med et højere strømforbrug kan muligvis være mere kraftig og dermed koge vandet hurtigere, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er en bedre løsning. 

 

Elkedel strømforbrug

Det koster ikke særlig meget at anvende en elkedel, da du kan bruger den i ganske kort tid. Men hvor meget strøm bruger en elkedel egentlig på en kogning? 

En elkedel vil koste omkring 0,2 kr., for hver gang du bruger den. Det afhænger selvfølgelig af watteffekten samt prisen for din strøm.

Beregn, hvad din elkedel koster dig i strøm

Hvad bruger mest strøm, elkedel eller kogeplade?

Det er langt hurtigere at anvende en elkedel til at koge vand, da elkedlen bliver varm med det samme. Derudover er kogeplader generelt dyrere i strøm, så du kan spare på energien ved at bruge elkedlen frem for kogepladerne. 

Du vil typisk kunne spare 50 % af energien ved at bruge en elkedel frem for kogeplade, og samtidig koger vandet meget hurtigere.

 

Hvordan koger man vand billigst?

Vi ved allerede, hvor meget strøm en elkedel bruger, og det er faktisk den mest effektive måde at koge vand på. Har du derfor en elkedel, er det bare med at finde den frem, og ellers er det en god idé at få skaffet en. De er nemlig meget mere effektive end andre løsninger, og så er de også rigtig smarte. Du kan endda finde en elkedel med så lavt et energiforbrug som muligt, hvis du vil spare mest muligt på strømmen

Du skal bare kigge efter watteffekten på elkedlen. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange watt bruger en elkedel?

Det kan være svært at give et konkret svar på, hvor mange watt en elkedel bruger. Strømforbruget kan nemlig variere mellem de forskellige modeller. Typisk bruger en elkedel dog mellem 1.300 og 3.000 watt, hvilket svarer til et gennemsnitsforbrug på ca. 0,1 kWh.

 

Hvad koster det at koge en liter vand?

Når du skal koge en liter vand, vil en elkedel være hurtigst at benytte. Som udgangspunkt tager det mellem 3 og 6 minutter at koge en liter vand i en elkedel. Hvis vi antager, at elkedlen har et strømforbrug på 2.000 watt og tager 3 minutter om at koge en liter vand, så vil det koste omkring 0,33 kr., hvis prisen pr. kWh er på 3,25 kr.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.