Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en pilleovn?

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Indhold skrevet af: Nicoline
Senest opdateret d. 5. august, 2024

Et pillefyr, eller en pilleovn, kan være en rigtig god måde at opvarme ét eller flere rum på i din bolig. Du skal bare sørge for, at du har piller nok til at kunne påfylde ovnen, så den kan give mest mulig varme. Men hvor meget strøm bruger en pilleovn typisk? Det kan du få svaret på lige her.

Hvor meget strøm bruger et pillefyr?

Hvor meget strøm en pilleovn bruger er meget forskelligt fra husstand til husstand. Det kommer både an på, hvilken pilleovn du har, og hvor meget du anvender den. Derudover er der også andre faktorer som blandt andet isoleringen af dit hus, som har betydning for, hvor meget du har brug at have ovnen tændt.

Det siges dog, at den typiske forbruger af en pilleovn anvender den omkring 2.000 timer om året. Mange pilleovne har en watteffekt på 100 watt, men dette kan dog være meget svingende. Med 100 watt svarer det til, at en pilleovn har et strømforbrug på 200 kWh om året. Det lyder umiddelbart ikke som særlig meget, men det er også, fordi pillefyret anvender piller som brændsel og dermed ikke forbruger ret meget strøm.

pillefyr-stroemforbrug

Er en pilleovn dyr i strøm?

Ud fra ovenstående kan du se, hvor meget strøm en pilleovn bruger hos den almindelige forbruger. Det er meget lidt set i forhold til andre opvarmningsmetoder, men strømmen er samtidig ikke noget pilleovne rigtig anvender. Det er derfor ikke strømforbruget, du bør sammenligne med, men derimod hvor meget det koster at anvende et pillefyr i forhold til andre alternativer. Hvor meget strøm, en pilleovn bruger, vil nemlig altid være meget lavere end med andre opvarmningsmetoder.

Som udgangspunkt er et pillefyr en billig måde at opvarme din bolig. Det er dog lidt mere krævende end eksempelvis fjernvarme eller at have en varmepumpe. Du skal nemlig både sikre dig at fylde piller på fyret ca. en gang om ugen og samtidig anskaffe dig nok piller til at have stående. Pillefyret skal også rengøres en gang om ugen, men ellers er det utrolig effektivt. 

Regeringen har endda også bestemt sig for, at det skal være endnu lettere at komme til træpiller, da det både er meget klimavenligt og har en varmeeffektivitet på op mod 90 %. Det kan derfor være en god mulighed, hvis du leder efter en ny opvarmningsmetode.

Skift oliefyr til pillefyr

Nedenfor kan du se, hvad du kan spare ved at skifte dit oliefyr til et pillefyr. Eksemplet tager udgangspunkt i en familie som bor på 150 kvadratermeter. 

Type af fyr Virkningsgrad Forbrug pr. år Årlig udgift Pris for olie/træpiller
Oliefyr
75%
2.800 liter
28.600 kr.
1000 liter olie: 10.000 kr.
Pillefyr
83%
5,2 ton
10 - 11.500 kr.
1 ton træpiller: 1.900 - 2.2200 kr.

Kilde: Bolius

Du kan eksempelvis spare ca. 17.000 kr. om året, ved at skifte dit gamle oliefyr ud med et pillefyr. 

Læs også: Skift oliefyr til varmepumpe 

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.