Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger et oliefyr?

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Har du overvejet at skifte oliefyret ud men vil gerne lige tjekke, om det egentlig kan betale sig? Så er det en god idé at sammenligne forskellige opvarmningsmetoder på baggrund af, hvor meget strøm de bruger. Derfor kan du her blive lidt klogere på, hvor meget strøm et oliefyr bruger.

Hvad bruger et oliefyr i strøm?

Det kan være lidt forskelligt, hvor meget strøm et oliefyr bruger om dagen. Det kommer nemlig både an på selve oliefyret, isoleringen af huset og størrelsen på huset, som skal opvarmes. Men hvad bruger et oliefyr i døgnet, hvis vi taget et kig på det meste normale. 

Men hvor mange kwh bruger et oliefyr? Typisk vil et oliefyr anvende mellem 65 og 80 kWh i døgnet. Her vil en del af den brugte strøm dog være anvendt til at opvarme vandet i boligen. En liter dieselolie, som skal bruges til oliefyret, svarer ca. til 10 kWh.

oliefyr strømforbrug

Hvad koster et oliefyr i strøm?

Har du også undret dig over, hvad det koster at fyre med olie? Dette kan hurtigt omregnes til et strømforbrug på oliefyret, hvis du gerne vil sammenligne med andre opvarmningsmetoder. Et oliefyr, der skal anvende mellem 65 og 80 kWh i døgnet, skal bruge dieselolie, der svarer til ca. 3.000 kroner om året. Det er derfor en ret billig opvarmningsmetode, men det er kun, hvis dit oliefyr har 100 % nyttevirkning. Det kan nemlig hurtigt blive væsentligt dyrere at bruge et oliefyr, hvis det er et gammelt et af slagsen. Det betyder ofte, at det er mere utæt, hvilket har en betydning for, hvor meget strøm oliefyret bruger.

 

For højt strømforbrug på oliefyr – bør du skifte?

Selvom et oliefyr ikke anvender strøm til opvarmningen, er det stadig en god omregning for at finde ud af, hvilken opvarmningsmetode der er mest effektiv og passer bedst til dit behov. Det skal dog siges, at pga. de nye regler i 2016 må du ikke længere etablere et oliefyr i dit hjem, hvis du har adgang til fjernvarme eller naturgas

Årsagen er, at et oliefyr er meget forurenende, og vi har i dag meget mere effektive og energivenlige opvarmningsmetoder, der også er lette at anskaffe. Så selvom du nu ved, hvor meget strøm et oliefyr bruger, må du med stor sandsynlighed finde et alternativ til opvarmningen af dit hjem.

Hvad koster et oliefyr i strøm om året?

Nedenfor kan du se, hvor meget strøm et oliefyr bruger om året i forhold til de øvrige opvarmningsmetoder med fyr. 

Opvarmningsform Årligt forbrug i enheder Måleenhed Årlig pris i kr. inkl. brugsvand Årlig pris i kr. inkl. afskrivning, service og rente
Oliefyr
2.073
l
27.554
32.859
Gasfyr
1.654
m3
16.179
21.029
Pillefyr
4.877
kg
28.143
29.893

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.