Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger et komfur?

Her på siden kan du blive klogere på, hvor meget strøm et komfur bruger. Det er jo et af de primære arbejdsområder i et køkken og et essentielt værktøj, når der skal mad på bordet. Lad os se nærmere på et strømforbrug for komfur.

Hvor meget strøm bruger en kogeplade?

Der findes mange forskellige typer af komfur, og derfor kan strømforbruget variere meget, alt afhængigt af det komfur du har derhjemme. Har du et ældre komfur, vil det typisk bruge mere strøm i forhold til nyere modeller, der er mere energieffektive. Desuden er der forskel på induktion-strømforbrug og strømforbruget for traditionelle komfurer.

Generelt anslås det, at et komfurs strømforbrug ligger på mellem 150 kWh og 250 kWh om året. Med en pris på tre kr. pr. kWh svarer det til en årlig udgift på 450-750 kr. 

Dette forbrug er naturligvis afhængigt af, hvor ofte du bruger dit komfur, hvilket kan variere meget fra husstand til husstand.

Beregn hvad dit komfur koster dig i strøm

Hvor meget strøm bruger et induktionskomfur?

Der er stor forskel på, hvor meget strøm et komfur bruger, og det gælder især også, når vi inddrager induktionskomfur i sammenligningerne. Et induktionskomfur er nemlig langt mere energieffektivt i forhold til traditionelle komfurer, da det kan opvarme maden langt hurtigere. 

Et induktionskomfurs strømforbrug kan opdeles i strømforbruget for hver kogeplade. De fleste induktionskomfurer har én lille kogeplade med en effekt på 1 kW, to mellemstore kogeplader med en effekt på 1,5-2 kW og en stor kogeplade på 2-3 kW.

Et induktionskomfur har flere fordele i forhold til et traditionelt komfur:

  1. Kogepladen bliver varm og køler af på få sekunder.
  2. Spildvarme begrænses.
  3. Det er nemmere at gøre rent.
  4. Induktion-strømforbruget er mindre.

På grund af disse fordele reducerer du spild af energi på opvarmning af kogepladerne. Det estimeres, at en induktionsplades strømforbrug er op til 80-90 % mindre end et traditionelt komfurs strømforbrug. Det kan altså sagtens svare sig at investere i et induktionskomfur til dit køkken.

Sparetips til dit strømforbrug af komfur

Hvis du vil spare på strømmen og nedbringe dit komfur-strømforbrug, er der en række enkle råd, du kan følge. Tænk over nogle af disse sparetips, når du laver mad på dit komfur:

  • Læg låg på gryderne – det kan spare op til 50 % på strømforbruget.
  • Hav gryder, der passer til størrelsen på kogepladerne.
  • Brug mindre vand, når du koger mad i gryder.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.