Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en kaffemaskine?

Er du ved at nærstudere dit elforbrug, og er tiden kommet til dine køkkenapparater, så læs med her og bliv klogere på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en kaffemaskine?”

Vi hjælper dig med at udregne strømforbrug for kaffemaskiner, så du ved, hvor meget det koster dig at lave en kop kaffe.

Hvor mange kWh bruger en kaffemaskine?

Der findes et stort udvalg af kaffemaskiner, og derfor er der heller ikke noget entydigt svar på spørgsmålet ”hvor mange kWh bruger en kaffemaskine?” Effekten ligger typisk et sted mellem 1.000 og 1.500 watt for de fleste kaffemaskiner på markedet. Så hvor mange kWh bruger en kaffemaskine?

En effekt på 1.000 watt svarer til, at du bruger én kWh pr. time, du har din kaffemaskine tændt. 

Tager det 10 minutter for kaffemaskinen at brygge din kaffe, vil du altså have forbrugt 0,17 kWh. Energistyrelsen har udregnet sine egne estimater for spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en kaffemaskine?” De estimerer følgende kaffemaskine-strømforbrug ved brug syv gange om ugen:

  • filterkaffemaskine: 80 kWh om året
  • fuldautomatisk espressomaskine: 47 kWh om året
  • kaffemaskine med kapsler eller puder: 44 kWh om året.

Beregn hvad din kaffemaskine koster dig i strøm

Hvad koster det i strøm at lave en kop kaffe?

Når vi kender strømforbruget for kaffemaskiner, kan vi også svare på, hvad det koster i strøm at lave en kop kaffe. For de tre ovenstående kategorier af kaffemaskiner når vi frem til de følgende udgifter, hvis de bruges syv gange om ugen (med en pris på 3,2 kr. pr. kWh):

Pris pr. dag Pris pr. måned Pris pr. år

Filterkaffemaskine

0,7 kr.
21 kr.
256 kr.

Espressomaskine

0,4 kr.
13 kr.
151 kr.

Kapsler eller puder

0,4 kr.
12 kr.
140 kr.

Det koster dig altså ikke alverden at lave en kop kaffe. Et Nespresso-strømforbrug ligger eksempelvis kun på 40 øre pr. kop kaffe, du laver.

Hvad bruger mest strøm, kaffemaskine eller elkedel?

Hvor meget strøm bruger en kaffemaskine i forhold til andre alternativer? Det er faktisk mere energieffektivt at benytte en elkedel i forhold til en kaffemaskine.

De anslår, at en elkedel bruger 0,07 kWh pr. gang. Det svarer til et årligt strømforbrug på 25 kWh, hvis du bruger den syv gange om ugen. Det giver en årlig udgift på 82 kr. ved en pris på 3,2 kr. pr. kWh.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.