Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en fryser?

Indhold skrevet af: Nicoline
Senest opdateret d. 7. august, 2024

Fryseren kan hurtigt blive en af de store energisyndere i hjemmet, da den står tændt døgnet rundt 365 dage om året. Men hvor meget strøm bruger en fryser egentlig, og hvor stor en andel af elregningen udgør fryserens strømforbrug? Det finder vi ud af i denne guide, og giver dig mulighed for at beregne din egen frysers strømforbrug.

Hvad koster en fryser i strøm om året? 

Du har måske stillet spørgsmålet: hvad koster en fryser i strøm om året, og hvor meget udgør fryserens strømforbrug på den samlede elregning? Præcist hvad fryseren koster dig i strøm afhænger af flere forskellige ting. Det kommer nemlig an på hvilken type fryser der er tale om, herunder energimærke og størrelse. Det kommer også an på hvad du betaler pr. kWh i din elaftale. Du kan sammenligne elpriser her

En kummefryser A+++ med 200 l bruger for eksempel væsentlig mindre strøm end en kummefryser 400 liter med energimærke D. Fryserens energimærke indikerer nemlig hvor meget strøm fryseren bruger om året, og du kan samtidig finde oplysninger omkring fryserens støjniveau samt kapacit. 

 

Hvor meget strøm bruger en kummefryser?

Hvor meget strøm en kummefryser bruger afhænger af flere faktorer. Det afhænger både af model, energimærke og din elpris.

En 5 år gammel kummefryser med en kapacitet på 20 liter har eksempelvis et strømforbrug på ca. 220 kWh. Sammenligner vi derefter et lignende køleskab på 300 liter, som er ældre end 5 år, vil kummefryseren i stedet have et strømforbrug på ca. 340 kWh. 

Beregn, hvad din fryser koster dig i strøm

Når du kender til fryserens energimærke og dermed strømforbrug, kan du beregne hvad fryseren koster i strøm om året. Du skal blot indtaste kWh-forbruget i ovenstående beregner.

En kummefryser 200 l med energimærke F bruger cirka 219 kWh om året. Det betyder at fryseren koster dig cirka 701 kr. at have tændt, hvis du betaler en gennemsnitlig elpris på 3,21 kr. Ved at skifte til en kummefryser med energimærke C vil du kunne spare 248 kr. om året. Vælger du et bedre energimærke er besparelsen endnu større.

Hvor mange kWh bruger en fryser?

I tabellen nedenfor kan du se, hvor meget strøm de forskellige frysere bruger om året.

Type fryser Alder Kapacitet Årligt strømforbrug
Fryseskab
Ældre end 5 år
300 liter
337 kWh
Fryseskab
0-5 år
300 liter
280 kWh
Kummefryser
ældre end 5 år
400 liter
334 kWh
Kummefryser
0-5 år
400 liter
296 kWh
Kølefryseskab
ældre end 5 år
200/100 liter
313 kWh
Kølefryseskab
0-5 år
200/100 liter
232 kWh
Fryseskab
ældre end 5 år
200 liter
267 kWh
Fryseskab
0-5 år
200 liter
259 kWh
Kummefryser
ældre end 5 år
200 liter
229 kWh
Kummefryser
0-5 år
200 liter
219 kWh

Kilde: SparEnergi.dk

Hvor meget hvor meget strøm bruger en fryser i døgnet?

Hvor meget bruger en fryser så i strøm i døgnet? Har du indtastet din frysers kWh-forbrug i beregneren, viser den dig samtidig også hvor meget strøm fryseren bruger om dagen, og hvad du betaler for at have fryseren tændt pr. dag. 

Tager vi fortsat udgangspunkt i ovenstående eksempel, koster samme fryser 1,9 kr. pr. dag i strøm. Kummefryseren har et dagligt kWh-forbrug på 0,6 kWh. 

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Sådan sænker du strømforbruget til din fryser

Du kan godt spare penge til din frysers strømforbrug, du skal blot ændre på nogle enkelte vaner og vælge energirigtigt hvis du skal købe nyt.

  • Hold fryserens temperatur på -18°C. Den optimale temperatur til din fryser er -18°C. Køler din fryser mere end dette, vil du bruge unødvendig energi på at holde fryseren kold. Hver gang du sænker temperaturen i fryseren med én grad under -18°C, vil dit elforbrug stige med 2-3%. Det er altså ikke uvæsentlig hvilken temperatur, din fryser er indstillet på. 
  • Vælg den rigtige størrelse fryser. Sørg for at din fryser har den rette størrelse. En stor kummefryser har et højere strømforbrug end en mindre skabsfryser. Overvej derfor hvor stor dit behov er for at fryse. Er din fryser ofte halvtom, kan du overveje at købe en mindre fryser næste gang du skal have nyt. Du kan købe energirigtige skabsfrysere her. 
  • Fryser og energimærke. Skal du have ny fryser kan du med fordel vælge en fryser med et godt energimærke. Selve investeringen i fryseren kan godt være dyrere, men på sigt vil besparelsen tjene sig hjem, fordi en fryser med et bedre energimærke vil spare dig for penge på din elregning i det lange løb. Energistyrelsen anbefaler at du vælger energimærke E eller bedre, når du skal have nyt fryseskab eller kummefryser. 

Frysere bedst i test med energimærke E eller bedre 

Du kan finde et udvalg af de bedste frysere med et godt energimærke nedenfor. Husk at overveje hvor stort et fryse behov du har. Der er stor forskel på energiforbruget fra en skabsfryser til en kummefryser. 

 Nyt integrerede fryseskabe

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en gammel fryser?

Og hvor meget strøm bruger en gammel kummefryser? Det kan være svært at sige præcist hvor meget strøm en gammel fryser bruger, da det afhænger af model, energimærke og hvor mange liter den gamle fryser er. Generelt har ældre hvidevarer et højere strømforbrug end nye. Kender du din frysers kWh-forbrug kan du se hvad den koster dig via vores beregner.

 

Hvor meget strøm bruger en fryser i døgnet?

Hvor meget strøm en fryser bruger i døgnet afhænger af type, energimærke, model og din elpris. Hvis vi tager udgangspunkt i en kummefryser 200 l med energimærke F, og en elpris på 3,21 kr. bruger fryseren 0,6 kWh i døgnet. Det vil koste dig 1,9 kr. pr. dag at have fryseren tændt.

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Nemme sparetips til din elregning?
Du skal blot skrive dig på vores liste herunder, og vi sender dem direkte til din indbakke.

Gode råd behøver ikke være dyre, og det gør din elregning heller ikke!
sparetips-el

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.