Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en elvandvarmer?

Har du overvejet at få fat i en elvandvarmer, så du altid har varmt vand lige ved hånden? Der er masser af gode grunde til at anskaffe sig en elvandvarmer, men spørgsmålet ligger mest i, hvor meget strøm en elvandvarmer bruger. Mange apparater i hjemmet kan nemlig få elregningen til at stige endnu mere.

Hvad er en elvandvarmer?

En elvandvarmer er et apparat, der sørger for at opvarme vandet, når du tænder for vandhanen. Den indeholder et specifikt varmelement, som kan varme vandet op utrolig hurtigt. 

Det kan give mange fordele, hvis du eksempelvis bor i en mindre bolig med en varmtvandsbeholder, som ofte løber tør for det varme vand. Med en elvandvarmer vil dit vand være koldt, lige indtil du tænder for hanen. 

Disse vandvarmeres strømforbrug stiger mest, når du tænder for vandet, og de har kun et meget lavt standby-strømforbrug

hvor-meget-stroem-bruger-en-el-vandvarmer

Beregn hvad din el-vandvarmer koster dig i strøm

Hvor meget strøm bruger en elvandvarmer om året?

Det er meget forskelligt, hvor meget strøm en elvandvarmer bruger. Der findes flere modeller på området, hvor de ældre modeller kan bruge op til omkring 1.000 kWh om året, og de nyere modeller kan ligge helt nede omkring 200 kWh om året. 

Du kan derfor spare gode penge med en nyere model, da strømforbruget for elvandvarmeren er betydeligt lavere. Med en nyere model kan du faktisk spare et par tusind kroner om året på strømforbruget. En Metro-vandvarmers strømforbrug ligger eksempelvis på omkring 400 kWh om året.

En elvandvarmers lave strømforbrug og andre fordele

Ud over hvor meget strøm en vandvarmer bruger, får du også en masse andre fordele. Det er eksempelvis meget billigere at have en elvandvarmer end en traditionel varmtvandsbeholder, da sidstnævnte bruger strøm hele tiden. Derudover kan du helt selv indstille temperaturen på din elvandvarmer, hvilket både er smart i forhold til vandhanen i køkkenet og bruseren på badeværelset. 

Med en elvandvarmer kan du også spare en del plads. Den fylder nemlig væsentligt mindre end varmtvandsbeholderen. Dette er blot nogle af de mange fordele ved en elvandvarmer. Så ser du bort fra, hvor meget strøm en elvandvarmer bruger, er der stadig masser af gode grunde til at få anskaffet dig et af disse smarte apparater.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.