Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Elradiator-forbrug – det bruger elradiatoren i strøm

Har du elradiatorer i hjemmet og overvejer, hvor højt en elradiators forbrug er?

Eller er du bare på udkig efter alternativer til elradiatorer og vil derfor gerne have et par gode råd til, hvad du skal kigge efter? Så er du kommet til det helt rigtig sted. Vi tager dig igennem fordelene/ulemperne ved elradiatorer, og hvad der gør en elradiators forbrug særligt højt, så du ved, hvad du skal holde øje med.

Derfor bør du anvende elradiatorer

Der er mange gode grunde til at bruge elradiatorer i hjemmet. De er nemlig ret effektive til at opvarme lokaler og er derudover ikke særlig dyre at anskaffe og installere. 

Du kan også nemt styre varmen og dermed din elradiators forbrug ved blot at stille på termostaterne. På den måde får du hurtigt den rette varme i hjemmet. 

En af de største ulemper er dog, at de er ret dyre at bruge i forhold til mange andre opvarmningsmetoder.

elradiator-stroemforbrug

Beregn, hvad din el-radiator koster dig i strøm

Hvor meget strøm bruger en elradiator?

Elradiatorer bruges ofte over de kolde måneder for at holde en behagelig temperatur i hjemmet. Men hvor meget strøm bruger en elradiator?

En elradiators strømforbrug kan påvirkes af flere ting. Først og fremmest omhandler det radiatorens watteffekt og derudover, hvor længe du har radiatoren tændt. Det kan også variere, afhængigt af om du har åbne eller lukkede radiatorer. Det kan derfor være svært at give et helt konkret svar på. Ved at benytte vores beregner herover, kan du beregne hvad din elradiator koster dig i strøm. 

  • Med afsæt i overstående oplysninger i beregneren, vil en elradiator som er tændt 5 timer dagligt bruge 5 kWh om dagen. Det vil derfor koste dig 16 kr. pr. dag. 

Hvad koster en elradiator om året?

Hvor meget en elradiator bruger i strøm, afhænger mest af alt af dit forbrug. Elradiatorer påvirkes nemlig først og fremmest af elprisen samt antal timer eller dage, radiatoren er tændt. Det er dog en af de dyreste opvarmningsmetoder, du kan få, så hvis du gerne vil spare penge, er det en god idé at finde en elradiator med lavt strømforbrug eller en helt anden opvarmningsmetode.

 

Er der forskel på elradiatorers strømforbrug?

Hvis du er i tvivl om, hvor meget strøm en lille elradiator bruger, eller hvor mange watt en elradiator bruger i det hele taget, kan du altid kontakte købsstedet for mere information. Typisk vil mindre elradiatorer anvende færre watt, men vil samtidig også være knap så effektive. Det kan derfor være svært at finde en god løsning i forhold til elprisen, da elradiatorer er ret dyre at have tændte.

 

Hvor meget strøm bruger en olieradiator?

Det er også muligt at tage et kig på en olieradiator og dens elforbrug. Der er dog ikke rigtig nogen forskel på en el- og olieradiator, når det kommer til prisen og forbruget. En olieradiators strømforbrug er nemlig det samme som almindelige elradiatorer – de reagerer bare langsommere, men kan til gengæld give en mere jævn varme. De er også varme i længere tid, efter du har slukket for dem, og har en væsentlig lavere støvforbrænding på grund af den lave overfladetemperatur.

Overvejer du derfor elradiatorer, handler det om at finde en model med så lav watteffekt som muligt, hvis du gerne vil spare penge. Det betyder nemlig noget for din elradiators forbrug. Ellers er det en god idé at kigge efter mere effektive opvarmningsmetoder. Det kan eksempelvis være varmepumper, der især er blevet populære blandt mange husejere.

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elberegner-app-fritlagt

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en elradiator om måneden?

En elradiator er en af de dyreste opvarmningsmetoder, men det kan være svært at give et konkret svar på, hvor meget en elradiator koster om måneden. Svaret kommer nemlig både an på dine forbrugsvaner, elradiatorens watt-effekt og de nuværende elpriser.

 

Hvad koster det at have en elradiator tændt?

Hvis du gerne vil vide, hvor meget det koster at have din elradiator tændt, så kræver det, at du kender elradiatorens watt-effekt og din elpris. Derefter kan du beregne, hvad din elradiator koster i strøm. Lad os antage, at din elradiator har en watt-effekt på 1.500 og den står tændt i 1 time om dagen. Den vil dermed have et strømforbrug på 1,5 kWh om dagen.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.