Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Airfryer strømforbrug

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Er du hoppet med på dillen om de smarte airfryers? De kan nemlig gøre dagligdagen nemmere, når det kommer til madlavningen. Men er en airfryer billig i strøm? Eller er det et bedre valg at bruge ovnen til den store madlavning?

Du kan blive klogere på en airfryers strømforbrug lige her.

Hvor meget strøm bruger en airfryer?

Hvad bruger en airfyrer i strøm? En airfryer har typisk en watteffekt på 1.400 til 2.100. Der findes mange mærker og varianter af airfryers, så du kan finde en ekstra kraftig variant eller gå med en mere energibesparende. 

Afhængigt af mærket, du har valgt, og hvor stor en middag du skal lave, kan en airfryers strømforbrug ligge på omkring 0,60 kWh, hvor en traditionel ovn vil ligge på omkring 0,80 kWh.

Vær dog sikker på, at du kigger efter strømforbrug på airfryeren, hvis du er på udkig efter en ny model. 

Det er nemlig watteffekten, der bestemmer, hvor meget det koster i strøm at anvende det smarte produkt. En lavere watteffekt betyder et lavere strømforbrug, men kan også betyde en mindre effektivitet. Det handler derfor om at finde et kompromis, der passer perfekt til dit behov.

Beregn, hvad din Airfryer koster dig i strøm her

Er en airfryer billigere i strøm end en ovn?

En airfryers strømforbrug ligger faktisk på omtrent det samme som ovnen. Forskellen er dog, at ovnen skal være tændt i væsentlig længere tid end airfryeren. Har du en ældre ovn, vil du kunne se endnu større forskelle, da den ofte bruger længere tid på at blive varm end nyere ovne. 

Så her kan du virkelig spare penge. I mange tilfælde vil en ovn faktisk bruge det dobbelte i kWh, når du skal lave middag eller aftensmad. Airfryeren er derfor en glimrende løsning, hvis du vil være mere energieffektiv.

Er min airfryer energibesparende?

Ja, en airfryers strømforbrug er mere energibesparende i forhold til ovnen. Der er dog andre metoder, som er billigere, men som nok ikke vil give helt de samme resultater i forhold til kvaliteten af maden og mulighederne, airfryeren giver. Det er eksempelvis billigere at anvende en mikrobølgeovn, en trykkoger eller en slow cooker til din madlavning. Men disse har ikke helt de samme muligheder for retter, der kan laves.

Og det er nemlig det, der er en af årsagerne til, at airfryers er blevet så populære. Du kan lave samme retter som i ovnen, men på langt kortere tid, med samme resultater og så endda billigere strømmæssigt. Ud over en airfryers lave strømforbrug er den både smart og let at flytte rundt på, så du kan pakke den væk, når den ikke er i brug.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er en Airfryer energibesparende?

Airfryeren har generelt et lavere strømforbrug end en almindelig ovn. Den primære forskel ligger i, at Airfryeren kan tilberede maden hurtigtere end ovnen. Derfor kan man godt sige at en Airfryer er energibesparende.

 

Kan en Airfryer spare strøm?

En Airfryer er typisk ret energieffektiv. Du bør dog altid tjekke dens watt-forbrug inden du køber. Hvis du vælger en Airfryer med et for højt watt-forbrug, vil du ikke spare lige så meget strøm som du potentielt ville kunne.

 

Er airfryer billigere end ovn?

Typisk vil en airfryer bruge mellem 1.400-2.100 watt i timen, hvilket svarer til 1,4-2,1 kWh. En ovn vil derimod bruge mellem 2.000-3.000 watt i timen, hvilket svarer til 2-3 kWh. 

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.