Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Vinkøleskab strømforbrug – hvor meget strøm bruger det?

Et vinkøleskab er et perfekt apparat at have i hjemmet, hvis du er den helt store vinelsker. Det sørger nemlig for at holde din hvid-, port- eller rosévin helt kold, så vinen altid er klar til at nydes. 

Men hvad er egentlig et vinkøleskabs strømforbrug, og er det meget dyrt at have stående? Det kan du finde ud af lige her.

Hvor meget strøm bruger et vinkøleskab?

Strømforbruget for dit vinkøleskab kan være forskelligt, afhængigt af hvilket vinkøleskab du har eller har planer om at købe. 

For at finde ud af strømforbruget skal du kigge efter, hvor stor watteffekt skabet har, eller hvor meget vinkøleskabet forbruger i kWh. 

Forbruget vil typisk ligge et sted mellem 150 og 250 kWh om året, men det kan lade sig gøre at finde vinkøleskabe, der er endnu større og dermed forbruger mere strøm. 

hvad-koster-et-vinkoeleskab-i-stroem

Beregn hvad et vinkøleskab koster i strøm her

Hvad koster et vinkøleskab i drift?

Driftsomkostningerne for et vinkøleskab ligger hovedsageligt i dit vinkøleskabs strømforbrug. Der kan selvfølgelig være nogle vedligeholdelsesomkostninger forbundet med køleskabet, hvis det eksempelvis går i stykker. 

  • Med et strømforbrug på mellem 150 og 250 kWh til en elpris på 2,5 kr. pr. kWh vil du komme til at betale 375-625 kroner om året for dit vinkøleskabs strømforbrug.

Forbrugsomkostningen vil naturligvis stige, hvis du køber et større vinkøleskab, eller hvis elpriserne har et større gennemsnit end 2,5 kr. i løbet af året.

Bør du anskaffe dig et vinkøleskab?

Men bør du så anskaffe dig et vinkøleskab trods de ekstra omkostninger for dit vinkøleskabs strømforbrug? Det er en rigtig god idé, hvis du elsker at drikke vin.

Et almindeligt køleskab er nemlig ikke 100 % designet til at nedkøle vinen til den perfekte temperatur. Med et vinkøleskab kan du være helt sikker på, at vinen opnår den temperatur, som er bedst for vinen. Hvis du er i tvivl om graden på dit køleskab, giver vi dig en lille guide her:

  • rosévin: 5-8 grader
  • fyldig hvidvin: 6-8 grader
  • mousserende vin: 10-11 grader
  • dessertvin: 12-13 grader
  • let vin: 14-15 grader
  • indholdsrig rødvin: 16-17 grader
  • ældre rødvin: 17-18 grader.

Afhængigt af din yndlingsvin ved du præcis, hvad temperaturen skal stå på, når du opbevarer vinen i vinkøleskabet.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.