Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en router?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Internet er vigtigt for stort set alle at have i hjemmet. Men for at vi kan få internet og wi-fi, er det nødvendigt at have en router til at sende signalet ud til vores apparater.

En router bruger strøm i alt den tid, den er tændt, men hvor meget strøm bruger i router om dagen, og kan det egentlig betale sig at slukke for den, når du forlader hjemmet eller går i seng? Det giver vi svar på lige her.

Hvor højt er en routers strømforbrug?

Mere end 95 % af familier i Danmark har adgang til internettet, hvilket betyder, at der er mange routere stående rundt omkring i de danske hjem, som hver dag bruger strøm, også selvom internettet ikke bliver brugt. Her regnes der med, at op mod 80 % af disse husstande aldrig slukker for internettet, fordi det enten er lettere at have stående tændt, eller fordi de ikke tænker over, hvor meget strøm en router bruger.

En router bruger typisk mellem 15 og 25 watt, når den står tændt og sender internetsignal ud til hele din bolig. Det kan svinge lidt fra model til model, da nogle routere er kraftigere end andre og dermed bedre til at sende et stabilt signal.

Beregn hvad din router koster dig i strøm her

Hvad koster wi-fi i strømforbrug om dagen?

Så hvor meget strøm bruger en router, og hvad koster det for dig? Hvis en router anvender 20 watt, svarer det til 0,020 kWh. Det bliver til 0,48 kWh om dagen for strømforbruget for routeren. Ligger din elpris på 2 kr., svarer det til 0,96 øre om dagen. 

Tager vi regnestykket et lille skridt videre, bliver det til ca. 350 kroner om året, når din router står tændt 24 timer i døgnet, hvilket ikke er unormalt i mange hjem. Det kan selvfølgelig svinge, hvis du eksempelvis har en router, der anvender en lavere watteffekt, eller hvis elprisen ligger under 2 kr.

Sluk for din routers strømforbrug – kan det betale sig?

Bør du så slukke for din routers strømforbrug, når du ved, hvor meget strøm en router bruger? Umiddelbart er der penge at spare, men det kan måske også være irriterende at skulle starte internettet op, hver gang du skal bruge det. 

Det kan dog være en mulighed for at spare lidt penge, at du slukker for din router eller servers strømforbrug, hver gang du forlader dit hjem, eller når du går i seng. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du mener, det kan betale sig at spare lidt ekstra hvert år.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en router i strøm?

Strømforbruget kan variere mellem de forskellige modeller – nogle har nemlig et væsentligt højere strømforbrug end andre. En router bruger dog typisk mellem 15 og 25 watt, når den er tændt.

 

Hvor meget strøm bruger en router i døgnet?

Det kan være svært at sige, hvor meget strøm en router bruger i døgnet, da det varierer mellem de forskellige modeller. Hvis vi antager, at routeren har et strømforbrug på 20 watt, vil den have et strømforbrug på 0,48 kWh om dagen. Hvis vi derefter antager, at elprisen pr. kWh er på 2 kr., vil routeren dermed koste omkring 0,96 øre om dagen.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.