Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en robotplæneklipper?

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Er det ikke nemt med en robotplæneklipper, der altid sørger for, at græsplænen ser nyklippet og skøn ud? Du slipper for at skulle have gang i græsslåmaskinen og kan bare nyde græsplænen fra terrassen. 

Det kan dog hurtigt få en til at tænke over, hvor meget strøm en robotplæneklipper bruger. Det kommer vi heldigvis nærmere på lige her.

Robotplæneklipperens strømforbrug 

En robotplæneklipper vil koste omkring 2.114 kr. pr. år inkl. drift og vedligeholdelse. Det svarer til 176 kr. om måneden. 

Strømforbruget for robotplæneklipperen er relativt lavt, men kommer dog typisk med en større omkostning, når selve maskinen skal købes. De koster nemlig lidt mere end en almindelig plæneklipper og kan også være lidt dyrere i vedligeholdelse. Det handler derfor mere om, om tiden, det koster at slå græsset, er det værd, når du anskaffer dig en robotplæneklipper. 

robotplaeneklipper stroemforbrug

Hvad bruger en robotplæneklipper i strøm?

En robotplæneklipper har et relativt lavt strømforbrug. Strømforbruget afhænger naturligvis af flere parametre, men som udgangspunkt kan man sige, at en robotplæneklipper bruger ca. 125 kr. i strøm om året.

 

Er robotplæneklipperen billigere end græsslåmaskinen?

Nej, en robotplæneklipper er ikke billigere end en almindelig græsslåmaskine. Hvis vi snakker i kroner og øre, er det nemlig billigere at bruge en motorplæneklipper fremfor en robotplæneklipper – men til gengæld sparer robotplæneklipperen dig for en masse tid i haven samtidig med, at du skåner miljøet. 

Ifølge Videncentret Bolius vil en robotplæneklipper koste ca. 1.437 kr. mere om året end en græsslåmaskine, hvilket svarer til ca. 120 kr. om måneden. 

Bør du anskaffe dig en robotplæneklipper?

Hvis du er træt af at bruge de mange timer om foråret og sommeren på græsslåningen, giver det næsten sig selv. Med en robotplæneklipper skal du bare sørge for lidt vedligeholdelse engang i mellem, og så passer den ellers sig selv. De 120 kr. om måneden for robotplæneklipperens strømforbrug er hurtigt tjent ind i både tid og energi. 

Faktisk regnes det med, at du bruger op mod 45 timer om året på vedligeholdelse af den traditionelle græsslåmaskine og græsslåningen. En stor del af dette kan du altså spare væk med den smarte robot. Her menes det nemlig, at du ofte kommer til at bruge omkring 3 timer om året på vedligeholdelsen. Så hvis glæden ved det overstiger, hvor meget strøm en robotplæneklipper bruger, bør du anskaffe dig en med det samme.

Hvad koster en robotplæneklipper inkl. drift og vedligeholdelse?

I nedenstående tabel kan du se, hvad en robotplæneklipper koster om året inkl. drift og vedligeholdelse. På baggrund af tabellen vil en robotplæneklipper koste omkring 2.114 kr. om året. 

Udgift Pris
Salgspris (8.000 - 10.000 kr.)
9.000 kr.
Drift pr. år (elforbrug)
125 kr.
Levetid (8 - 10 år)
9 år
Drift i 9 år
1.125 kr.
Vedligeholdelse i levetid (udskiftning af klinger og batteri)
6.900 kr.
Diverse reparationer/service i levetid
2.000 kr.
Udgift i alt på 9 år (køb, drift og vedligeholdelse)
19.025 kr.
Udgift i alt pr. år
2.114 kr.

Kilde: Bolius

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at have en robotplæneklipper i strøm?

En robotplæneklipper er faktisk ikke lige så dyr i strøm, som mange af os ville forvente. Som udgangspunkt vil en robotplæneklipper koste omkring 120 kr. om måneden.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.