Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en robotplæneklipper?

Er det ikke nemt med en robotplæneklipper, der altid sørger for, at græsplænen ser nyklippet og skøn ud? Du slipper for at skulle have gang i græsslåmaskinen og kan bare nyde græsplænen fra terrassen. 

Det kan dog hurtigt få en til at tænke over, hvor meget strøm en robotplæneklipper bruger. Det kommer vi heldigvis nærmere på lige her.

Robotplæneklipperens strømforbrug 

Det koster ca. 120 kr. om måneden at have din robotplæneklipper kørende ude på græsplænen. 

Sammenlignet med at skulle have benzin til den traditionelle græsslåmaskine, kan robotplæneklipperen for mange mennesker sagtens betale sig. Ikke nok med at du i mange situationer kan spare penge ved at anvende en robotplæneklipper, du sparer i den grad også en masse tid og besvær.

Strømforbruget for robotplæneklipperen er lavt, men kommer dog typisk med en større omkostning, når selve maskinen skal købes. De koster nemlig lidt mere end en almindelig plæneklipper og kan også være lidt dyrere i vedligeholdelse. Det handler derfor mere om, om tiden, det koster at slå græsset, er det værd, når du anskaffer dig en robotplæneklipper. 

robotplaeneklipper-stroemforbrug

Er robotplæneklipperen billigere end græsslåmaskinen?

Hvis vi ser på, hvor meget strøm en robotplæneklipper bruger i forhold til græsslåmaskinen, vil en robotplæneklipper være billigere at anvende end den traditionelle græsslåmaskine. Det kan naturligvis variere lidt efter model, da nogle robotplæneklippere har et større strømforbrug. Det kan derfor være svært at give et endegyldigt svar på, men som udgangspunkt er det en god investering. 

Bør du anskaffe dig en robotplæneklipper?

Hvis du er træt af at bruge de mange timer om foråret og sommeren på græsslåningen, giver det næsten sig selv. Med en robotplæneklipper skal du bare sørge for lidt vedligeholdelse engang i mellem, og så passer den ellers sig selv. De 120 kr. om måneden for robotplæneklipperens strømforbrug er hurtigt tjent ind i både tid og energi. 

Faktisk regnes det med, at du bruger op mod 45 timer om året på vedligeholdelse af den traditionelle græsslåmaskine og græsslåningen. En stor del af dette kan du altså spare væk med den smarte robot. Her menes det nemlig, at du ofte kommer til at bruge omkring 3 timer om året på vedligeholdelsen. Så hvis glæden ved det overstiger, hvor meget strøm en robotplæneklipper bruger, bør du anskaffe dig en med det samme.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at have en robotplæneklipper i strøm?

En robotplæneklipper er faktisk ikke lige så dyr i strøm, som mange af os ville forvente. Som udgangspunkt vil en robotplæneklipper koste omkring 120 kr. om måneden.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.