Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en lyskæde?

I en tid med stigende energipriser er der kommet større fokus på strømforbruget i vores dagligdag. Her på siden svarer vi på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en lyskæde?”, så du kan blive klogere på, hvor meget strøm en lyskæde bruger.

Hvor meget strøm bruger en LED-lyskæde?

Der findes overordnet to slags lyskæder; en lyskæde med glødepærer og LED-lyskæder. Så hvor meget strøm bruger en LED-lyskæde, og hvordan er dette strømforbrug i forhold til en lyskæde med glødepærer? 

Svaret på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en lyskæde?” afhænger i høj grad af, om det er en lyskæde med glødepærer eller LED-pærer. Der er nemlig en verden til forskel, da glødepærer bruger ca. syv gange så meget strøm som LED-pærer.

En LED-lyskædes strømforbrug ligger på ca. fem watt for 100 pærer, mens en tilsvarende lyskæde med glødepærer har en effekt på 35 watt. Hvis du bruger en lyskæde med 100 pærer i fire timer om dagen, vil du ende med dette lyskæde-strømforbrug:

  • lyskæde med glødepærer: 51 kWh om året
  • LED-lyskæde: 7 kWh om året.

Dette er vel at mærke, hvis du bruger din lyskæde fire timer om dagen hver dag hele året rundt. De fleste lyskæder benyttes i vintermånederne – især i december, når julen nærmer sig. Derfor vil lyskæders strømforbrug på årsbasis være væsentligt lavere end disse udregninger for de fleste.

Beregn hvad din lyskæde koster dig i strøm

Hvor meget strøm bruger en juletræskæde?

For mange danskere er det mest relevante spørgsmål for lyskæder: ”hvor meget strøm bruger en juletræskæde?” Her kommer det igen an på, om der er tale om en lyskæde med glødepærer eller LED-pærer. De fleste juletræskæder er i dag med LED-pærer, så derfor er det mest relevant at kigge på et strømforbrug for LED-lyskæder.

En LED-lyskæde med 100 pærer har som sagt en effekt på ca. fem watt. Den bruger altså fem watt pr. time, du har den tændt. Hvor meget strøm bruger en lyskæde, hvis den sættes på juletræet den 1. december indtil den 24. december?

Hvis du eksempelvis har lyskæden tændt fra klokken 16-22 hver dag i juledagene, vil du bruge 0,72 kWh i alt. Det er altså et minimalt strømforbrug, da LED-pærer er ganske energieffektive. 

Læs mere om hvad belysning koster dig i strøm her, og se hvordan du kan spare. 

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.