Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en iPad?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

I tider med stigende elpriser er vi alle blevet mere opmærksomme på vores strømforbrug. En stor del af vores forbrug af el går til underholdning, og derfor spørger mange også sig selv: ”Hvor meget strøm bruger en iPad?” Det ser vi nærmere på her på siden, hvor vi gør dig klogere på en iPads strømforbrug.

Hvor mange kWh bruger en iPad?

Der er mange forskellige måder at surfe på internettet og underholde sig selv. Her bruger mange tablets, og spørgsmålet er så: Hvor mange kWh bruger en iPad? Svaret vil du glæde dig over – det er nemlig en af de mest energieffektive og mindst strømforbrugende måder at surfe på nettet. Ifølge et amerikansk studie bruger en iPad af den nyeste generation 12 kWh i løbet af et år, hvis du lader den hver anden dag.

Når du kender elforbruget for en iPad, er det næste naturlige spørgsmål: Hvad koster det i strøm at lade en iPad? Prisen for dit iPad-strømforbrug vil selvfølgelig komme an på, hvilken pris du betaler pr. kWh. 

Betaler du eksempelvis 3,50 kr. pr. kWh, vil din årlige strømregning til opladning af iPad lyde på 42 kr.

hvor-meget-stroem-bruger-en-ipad

Beregn hvad din Ipad koster dig i strøm

Sammenligning – hvor mange kWh bruger en tablet?

Umiddelbart virker det som et meget lille strømforbrug for en iPad i løbet af et år. Hvor meget strøm bruger en iPad så i forhold til andre alternativer? Her vil du måske blive positivt overrasket, for en iPad bruger meget lidt strøm i forhold til de fleste alternativer.

Energistyrelsen har lavet et estimat for det årlige strømforbrug for en række elapparater i hjemmet. Her er strømforbruget for nogle af alternativerne til en iPad:

  • stationær computer med skærm (3 timers daglig brug): 131 kWh om året
  • bærbar computer (3 timers daglig brug): 44 kWh om året
  • smartphone (én daglig opladning): 5 kWh om året.

Der er altså stor forskel på at bruge en iPad i forhold til både en bærbar og stationær computer. Du kan spare hele 119 kWh om året ved at skifte fra PC til iPad, hvilket svarer til en besparelse på 416 kr. ved en pris på 3,50 kr. pr. kWh.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at oplade en iPad?

En iPad er faktisk en af de mest energieffektive måder at surfe på nettet. En iPad bruger nemlig kun omkring 12 kWh om året. Hvis vi antager, at prisen pr. kWh er på 3,50 kr., vil en iPad dermed koste omkring 42 kr. om året i opladning.

 

Bruger en iPad mere i strøm end en computer?

Hvis du sammenligner en iPad med en stationær og bærbar computer, har en iPad et væsentligt lavere strømforbrug. En iPad bruger omkring 12 kWh om året, hvor en stationær bruger omkring 131 kWh og en bærbar omkring 44 kWh.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.