Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en hårtørrer?

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

I en tid med stigende elpriser er flere og flere danskere blevet opmærksomme på deres strømforbrug. På denne side ser vi nærmere på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en hårtørrer?” Så kan du se, hvor meget det koster dig, hver gang du starter den.

Så meget strøm bruger en hårtørrer

Hvor meget strøm bruger en hårtørrer? Der er desværre ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af, hvilket mærke og model du bruger. De fleste hårtørrere har en effekt på ca. 2.000 watt. Med andre ord bruger du 2.000 watt i timen, når du bruger din hårtørrer, hvilket svarer til to kWh. Bruger du din hårtørrer i 10 minutter, vil du have forbrugt 0,33 kWh. 

Hvis du bruger din hårtørrer i 10 minutter om dagen med en effekt på 2.000 watt, svarer det til et månedligt strømforbrug på ca. 10 kWh og et årligt forbrug på 120 kWh. Med en elpris på eksempelvis 3,50 kr. pr. kWh svarer det til en regning på 420 kr. om året.

Vil du selv udregne svaret på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en hårtørrer?”, kan du følge nedenstående trin, som også viser, hvor meget det koster om dagen:

  • Find din hårtørrers effekt i watt, og dividér med 1.000 for at omregne til kWh.
  • Dividér effekten i kWh med 60 for at finde forbruget pr. minut.
  • Estimér, hvor lang tid du bruger din hårtørrer om dagen, og gang dette med forbrug pr. minut.

Beregn, hvad din hårtørrer koster dig i strøm

Strømforbrug for håndklædetørrer

Hårtørreren er ikke det eneste apparat på badeværelset, som bruger strøm. Du har måske også tænkt på, hvad strømforbruget for en håndklædetørrer ligger på. Dette kan variere meget, i forhold til hvor stor håndklædetørreren er, men de fleste har en effekt på mellem 100 og 500 watt. Det svarer til 0,1-0,5 kWh.

 

Dyson hårtørrer strømforbrug

Er du også interesseret i andre apparaters strømforbrug i hjemmet, kan du altid kigge på effekten i watt og omregne til kWh. En varmeblæser bruges i mange husstande for at skabe et bedre indeklima. Vil du eksempelvis se et Dyson Pure Hot + Cool-strømforbrug, kan du tjekke effekten i watt og foretage de samme beregninger som ovenfor.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange watt bruger en hårtørrer?

Det kan være svært at give et konkret svar på, hvor mange watt en hårtørrer bruger. Strømforbruget varierer nemlig mellem de forskellige modeller. Typisk bruger en hårtørrer dog omkring 2.000 watt.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.