Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvad koster det at have gulvvarme tændt?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Har du gulvvarme derhjemme, eller overvejer du at få det installeret, er det vigtigt at kende svaret på spørgsmålet ”hvad koster det at have gulvvarme tændt?” Der kan være store forskelle mellem strømforbruget for forskellige gulvvarmesystemer. Her på siden hjælper vi dig med at finde svar på, hvor meget strøm gulvvarme bruger.

Hvor meget strøm bruger gulvvarme?

Gulvvarme kan skabe et komfortabelt hjem med dejlige temperaturer hele året rundt, og varmen fordeles optimalt i rummene. Så hvad koster det at have gulvvarme tændt? Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af dit gulvvarmesystems ydeevne i watt, hvor stort et areal du har installeret gulvvarme i samt hvorvidt du har el-gulvvarme eller vandbaseret gulvvarme, som er tilsluttet fjernvarmen. El-gulvvarme kan nemlig være flere gange så dyr i drift som en vandbaseret løsning. 

Et godt estimat på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger gulvvarme?” er 150 watt pr. kvadratmeter. Har du installeret gulvvarme i et rum på 50 kvadratmeter, vil du forbruge 7.500 watt pr. time, du har det kørende. 

Det er med andre ord 7,5 kWh. Har du gulvvarme kørende i en time om dagen, vil du bruge 2.737 kWh om året.

I vores beregner nedenfor kan du beregne, hvor meget strøm gulvvarme bruger og hvad det koster om året.

gulvvarme stroemforbrug

Hvad påvirker gulvvarmens strømforbrug?

Vil du også gerne vide, hvor meget strøm gulvvarme bruger? Gulvvarmens strømforbrug afhænger af flere faktorer, såsom:

  • Størrelsen på det opvarmede areal
  • Den ønskede temperatur
  • Type gulvvarmesystem
  • Isolering

Størrelsen på det opvarmede areal

Det opvarmede areal spiller naturligvis en stor rolle for, hvor meget strøm din gulvvarme bruger. Hvis du har et stort areal, som skal opvarmes med gulvvarme derhjemme, så vil det også kræve et større strømforbrug. 

 

Den ønskede temperatur

Dernæst spiller temperaturen også en vigtigt rolle. Hvis du foretrækker en høj temperatur derhjemme, vil gulvvarme også skulle arbejde mere for at skabe din ønskede temperatur – og dermed bruge mere strøm. I dag er mange gulvvarmesystemer dog udstyret med et termostat og programmerbare timerfunktioner, som kan hjælpe med at kontrolle strømforbruget. 

 

Type gulvvarmesystem

Der kan være stor forskel i strømforbruget blandt de forskellige typer gulvvarme. Har du eksempelvis el-gulvvarme derhjemme, kan du risikere en væsentlige dyrere varmeregning i forhold til, hvis du havde vandbaseret gulvvarme. 

 

Isolering

Uanset om man har gulvvarme eller almindelige radiatorer, så har isoleringen i boligen en stor betydning for strømforbruget. Hvis din bolig er dårligt isolere, vil du nemlig opleve, at varmen suser ud – og dermed skal du bruge endnu mere strøm på at opvarme din bolig. En bolig med en god isolering vil derfor have et lavere strømforbrug, fordi boligen har en god isolering, som kan holde effektivt på varmen. 

Beregn, hvad din gulvvarme koster dig i strøm

Hvad koster gulvvarme i forbrug?

Gulvvarme forbruget afhænger bl.a. af, hvorvidt du har el-gulvvarme eller vandbaseret gulvvarme. El-gulvvarme er nemlig væsentligt dyrere i drift i forhold til vandbaseret gulvvarme.

En tommelfingerregel siger, at man som udgangspunkt plejer at sige, at el-udgiften pr. m2 ligger et sted mellem 150 kWh – 300 kWh pr. m2 pr. år – dog afhænger det endelige kWh-forbrug af mange faktorer såsom det pågældende gulvvarmesystem, hvor godt boligen er isoleret, hvor ofte man har gulvvarmen tændt mm.

 

Er gulvvarme dyrt i drift?

Med en elpris på 3,5 kr. pr. kWh vil dette forbrug koste dig ca. 800 kr. om måneden. Dette er blot et eksempel, og der kan være store forskelle i, hvor meget strøm gulvvarme bruger pr. kvadratmeter og elprisen. Så er elektrisk gulvvarme dyr? Det kommer både an på, hvor energieffektivt det er, og hvor meget du gør brug af det.

Opvarmning af hjemmet er naturligvis en nødvendighed i vintermånederne, og gulvvarme er en god løsning for indeklimaet. Det sikrer nemlig en jævn fordeling af varmen i dit hjem, så du kan undgå kolde zoner. Derudover kan du skaffe dig af med dine gamle radiatorer og udnytte pladsen i dine rum mere effektivt.

Hvis du synes, svaret på spørgsmålet ”hvad koster det at have gulvvarme tændt?” er højt, kan du tænke over, hvordan du bruger varmen. Skruer du ned for varmen, kan du spare mange penge årligt. Derudover kan det være en god idé at skrue langt ned for gulvvarmen, når du ikke er hjemme, eller når du sover.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan det betale sig at skrue ned for gulvvarme?

Det kommer an på, hvilket type af gulv du har derhjemme. Gulvvarme er støbt ned i gulvet, og det kan derfor tage længere tid, hvis du har et tykt gulvfundament. Hvis du eksempelvis har et stengulv, kan det ikke betale sig at skrue ned for gulvvarmen. Har du derimod et trægulv, kan der sagtens være penge at spare ved at nedsætte temperaturen med et par grader om natten.

 

Hvad er billigst – gulvvarme eller radiator?

Er gulvvarme dyrere end radiator? Det handler i høj grad om, hvor godt din bolig er isoleret. Ved gulvvarme er en god isolering nemlig alt afgørende, hvis man ikke ønske at tabe en masse varme. En god isolering er dog også vigtigt for en ganske almindelig radiator, men ikke i en så høj grad som ved gulvvarme. En radiator har generelt et lavere varmetab samtidig med, at den er mindre følsom over for dårlig isolering. Hvis boligen er godt isoleret, kan det dog godt svare sig at skifte til gulvvarme, da du med gulvarme kan nøjes med en lavere fremløbstemperatur på vandet.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.