Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvad koster det at have gulvvarme tændt?

Har du gulvvarme derhjemme, eller overvejer du at få det installeret, er det vigtigt at kende svaret på spørgsmålet ”hvad koster det at have gulvvarme tændt?” Der kan være store forskelle mellem strømforbruget for forskellige gulvvarmesystemer. Her på siden hjælper vi dig med at finde svar på, hvor meget strøm gulvvarme bruger.

Hvor meget strøm bruger gulvvarme?

Gulvvarme kan skabe et komfortabelt hjem med dejlige temperaturer hele året rundt, og varmen fordeles optimalt i rummene. Så hvad koster det at have gulvvarme tændt? Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af dit gulvvarmesystems ydeevne i watt. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor stort et areal du har installeret gulvvarme i.

Et godt estimat på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger gulvvarme?” er 150 watt pr. kvadratmeter. Har du installeret gulvvarme i et rum på 50 kvadratmeter, vil du forbruge 7.500 watt pr. time, du har det kørende. 

Det er med andre ord 7,5 kWh. Har du gulvvarme kørende i en time om dagen, vil du bruge 2.737 kWh om året.

gulvvarme-stroemforbrug

Beregn, hvad din gulvvarme koster dig i strøm

Er gulvvarme dyr i drift?

Med en elpris på 3,5 kr. pr. kWh vil dette forbrug koste dig ca. 800 kr. om måneden. Dette er blot et eksempel, og der kan være store forskelle i, hvor meget strøm gulvvarme bruger pr. kvadratmeter og elprisen. Så er elektrisk gulvvarme dyr? Det kommer både an på, hvor energieffektivt det er, og hvor meget du gør brug af det.

Opvarmning af hjemmet er naturligvis en nødvendighed i vintermånederne, og gulvvarme er en god løsning for indeklimaet. Det sikrer nemlig en jævn fordeling af varmen i dit hjem, så du kan undgå kolde zoner. Derudover kan du skaffe dig af med dine gamle radiatorer og udnytte pladsen i dine rum mere effektivt.

Hvis du synes, svaret på spørgsmålet ”hvad koster det at have gulvvarme tændt?” er højt, kan du tænke over, hvordan du bruger varmen. Skruer du ned for varmen, kan du spare mange penge årligt. Derudover kan det være en god idé at skrue langt ned for gulvvarmen, når du ikke er hjemme, eller når du sover.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan det betale sig at skrue ned for gulvvarme?

Det kommer an på, hvilket type af gulv du har derhjemme. Gulvvarme er støbt ned i gulvet, og det kan derfor tage længere tid, hvis du har et tykt gulvfundament. Hvis du eksempelvis har et stengulv, kan det ikke betale sig at skrue ned for gulvvarmen. Har du derimod et trægulv, kan der sagtens være penge at spare ved at nedsætte temperaturen med et par grader om natten.

 

Hvad er billigst – gulvvarme eller radiatorer?

Det handler i høj grad om, hvor godt din bolig er isoleret. Ved gulvvarme er en god isolering nemlig alt afgørende, hvis man ikke ønske at tabe en masse varme. En god isolering er dog også vigtigt for en ganske almindelig radiator, men ikke i en så høj grad som ved gulvvarme. En radiator har generelt et lavere varmetab samtidig med, at den er mindre følsom over for dårlig isolering. Hvis boligen er godt isoleret, kan det dog godt svare sig at skifte til gulvvarme, da du med gulvarme kan nøjes med en lavere fremløbstemperatur på vandet.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.