Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Genvex-strømforbrug – så meget bruger det i strøm

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Hvor meget ligger et Genvex-anlægs strømforbrug på? Det er flere nuværende og potentielle ejere af et Genvex-anlæg optaget af i tider med stigende elpriser. Bruger et ventilationsanlæg fra Genvex meget strøm, og kan det overhovedet svare sig at installere i forhold til prisen på strøm? 

Få svaret her, hvor vi ser nærmere på Genvex’ strømforbrug.

Hvor meget strøm bruger et Genvex-anlæg?

Genvex er en af de førende aktører inden for ventilationsanlæg i Danmark, og de leverer løsninger til både private husholdninger og virksomheder. Genvex-anlæg har en høj ydeevne og sikrer et godt indeklima året rundt. Men hvad betyder det for Genvex-anlæggets strømforbrug?

På trods af den høje ydeevne er strømforbruget for Genvex’ ventilationsanlæg faktisk relativt lavt. Virksomheden har nemlig udviklet anlæg, der er ganske energieffektive. 

  • Et anlæg i et hus på 150 m2 bruge ca. 45 W i timen. Det svarer til, at et Genvex-anlæg har et strømforbrug på ca. 394 kWh om året. 

Hvis vi tager udgangspunkt i en elpris på 2,50 kr. pr. kWh, vil dette strømforbrug på 394 kWh om året svare til en strømregning på 985 kr. om året. 

Strømpriserne svinger meget i disse tider, så den årlige strømregning kan variere meget efter elprisen. Du kan dog være sikker på, at selve Genvex-strømforbruget i kWh ikke ændrer sig.

genvex strømforbrug

Beregn, hvad dit Genvex koster dig i strøm

Genvex-anlægs strømforbrug i forhold til det samlede forbrug

Elpriserne har taget store spring i de seneste år, hvor de har nået historiske niveauer. Derfor leder flere og flere danskere også efter besparelser i deres strømforbrug. Så hvordan er et Genvex-anlægs strømforbrug i forhold til en husstands samlede forbrug?

Ifølge Energistyrelsen bruger en familie på to voksne og to børn i et hus på 150 m2 i gennemsnit 4.500 kWh om året. Tager vi estimatet for et Genvex-anlægs strømforbrug på 394 kWh om året, svarer det til 8,8 % af en husstands samlede energiforbrug.

Ifølge Energistyrelsens estimater er nogle af de største poster i et strømforbrug for et parcelhus disse i procent:

  • Vask: 23
  • Køle- og fryseapparater: 19
  • Underholdning: 19.

Et Genvex-anlæg strømforbrug er med sine 8,8 % af et samlet strømforbrug altså ikke en af de største poster på den samlede elregning.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et Genvex-anlæg?

Et Genvex-anlæg er et ventilationsanlæg, som har til formål at udskifte luftens CO2- og fugtindhold. Anlægget sikrer, at der altid opretholdes et optimalt luftniveau.

 

Hvad koster et Genvex-anlæg i strøm?

Et Genvex-anlæg har et relativt lavt strømforbrug, og det er derfor meget energieffektivt. Strømforbruget afhænger i høj grad af, hvor stor boligen er. Et anlæg i en bolig på 150 kvadratmeter bruger omkring 45 watt i timen, hvilket svarer til, at anlægget bruger omkring 394 kWh om året.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.