Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Emhætte-strømforbrug – så meget strøm bruger emhætten

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Emhætten er nødvendigt inventar i køkkenet, så du kan få suget alt madosen ud af køkkenet. Derudover er emhætten også med til at give behageligt arbejdslys, så du rent faktisk kan se noget under madlavningen. Men er en emhætte dyr at have kørende, og hvad er egentlig den helt store synder i forhold til din emhættes strømforbrug?

Hvor meget strøm bruger en emhætte?

En emhætte er ikke blandt de helt store strømslugere i køkkenet, som ellers er det rum i hjemmet, som tager mest strøm. Det betyder dog ikke, at du ikke behøver være opmærksom på, hvor meget strøm din emhætte bruger, og hvad du kan gøre for at nedbringe din emhættes strømforbrug. 

Emhætten har nemlig to funktioner. Du kan både tænde den for lysets skyld eller for sugeevnen, når du laver mad. Typisk bruger en emhætte mellem 50-100 kWh om året i strøm. Afhængigt af elprisen vil det typisk svare til et par hundrede kroner om året. Du kan naturligvis ikke spare alt dette forbrug væk, men du kan spare lidt på elprisen ved at være opmærksom på nogle forskellige faktorer.

emhaette-stroemforbrug

Beregn, hvad din emhætte koster dig i strøm

Nedsæt din emhættes strømforbrug ved at slukke lyset

Du kan nemlig selv gøre lidt for at nedbringe din emhættes strømforbrug. Det gøres nemmest ved at slukke for emhætten, når den ikke længere er i brug. Det er typisk ikke noget problem, når det kommer til udsugningen fra emhætten, da lyden ikke er til at tage fejl af. Derfor slukker vi hurtigt for den, når der ikke længere er brug for den. Dog kan problemet med forbruget opstå, hvis du ikke slukker for lyset.

Lyset kan hurtigt suge en del strøm, og det er derfor lige så vigtigt at få slukket for emhættens lys, som det er at få slukket udsugningen. Faktisk er der flere nyere emhætter, som bruger 150 watts halogenbelysning, hvilket er væsentligt kraftigere, end hvad der faktisk er brug for. Med den mere effektive belysning kommer emhætten også til at koste mere i strøm. Det er derfor en fordel at kigge efter emhætter, der ikke anvender dyre pærer, da det sjældent er nødvendigt. Så kan du i stedet for spare lidt mere på elregningen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange kilowatt bruger en emhætte?

Emhætten er faktisk ikke en af de største strømslugere i køkkenet. Strømforbruget for en emhætte varierer mellem de forskellige modeller, men som udgangspunkt bruger en emhætte typisk mellem 50 – 100 kWh om året.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.