Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Affugter strømforbrug

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Overvejer du at anskaffe dig en affugter til dit hjem, så du kan få et endnu bedre indeklima? Så er du helt sikkert interesseret i, hvor meget strøm en affugter bruger, og hvad du bør være opmærksom på, når du kigger efter affugtere og deres strømforbrug.

Hvor meget strøm bruger en affugter?

Det kan være meget forskelligt, hvor højt et strømforbrug din affugter kommer til at have. Din affugters strømforbrug afhænger nemlig af, hvor mange watt affugteren bruger, og hvor ofte du har den tændt. 

Skal du eksempelvis have affugtet en kælder, kan det være nødvendigt at have apparatet tændt i længere tid, og det er derfor en god idé at finde en affugter med lavt strømforbrug for at spare så meget på energiregningen som muligt.

Som udgangspunkt kan du finde affugtere med strømforbrug til forskellige arealer. Det er derfor vigtigt, at du har en idé om, hvor stort et område der skal affugtes, så du ikke kommer til at købe en affugter, der ikke egner sig til opgaven.

hvor-meget-stroem-bruger-en-affugter

Beregn, hvad din affugter koster dig i strøm

Hvad koster en affugter i døgnet?

Finder du en affugter med en effekt på 650 watt, som bruges i 24 timer om dagen,  kan du let regne ud, hvad din affugters strømforbrug er, og hvad den koster i strøm om året.

  • Det vil det koste dig 50,08 kr. om dagen at have affugteren kørende 24 timer i døgnet. Set over en helt måned vil det løbe op i cirka 1.523 kr. 

Det skal dog siges, at dette er affugterens strømforbrug, hvis den står tændt 24 timer i døgnet hele året rundt, hvilket ofte ikke er nødvendigt. Du vil derfor skulle regne med at betale væsentlig mindre i strøm for din affugter. Dette er ved en elpris på 3,21 kr./kWh. 

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Hvad er billigst, affugter eller tørretumbler?

Den klart letteste måde at tørre dit tøj på er ved at anvende en tørretumbler. Det er både hurtigt og supernemt. Det eneste problem med tørretumbleren er, at det også er en af de dyreste metoder at tørre tøj på. Derfor er der flere og flere, der er begyndt at anvende affugtere til tørringen og i stedet hænge tøjet op indenfor. 

En affugters strømforbrug er meget lavere end en tørretumbler, og det kan derfor klart anbefales at bruge dette som en løsning. Har du et mindre lokale i hjemmet, er det helt perfekt til tørring med en affugter. Den trækker nemlig hurtigt fugten ud af rummet og sætter tørringsprocessen i gang. 

En affugters strømforbrug er lavere, og ved at anvende en affugter til tørring af tøjet kan du spare gode penge, være mere miljøvenlig og slide meget mindre på dit tøj. Det er derfor ikke bare de økonomiske fordele, du får ved at bruge en affugter til tørring af dit tøj. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm tager en affugter?

Hvor meget strøm en affugter bruger, afhænger af dens watt-forbrug. Finder du en affugter med en effekt på 650 watt, vil denne bruge 15,6 kWh i strøm hver dag. For det meste vil det dog kun være nødvendigt, at have affugteren kørende nogle få timer hver dag.

 

Er en affugter en god idé?

En affugter er god til at fjerne fugt fra luften, og dermed være medvirkende til at opretholde et godt indeklima. Det kan være en god investering, særligt hvis du døjer med høj luftfugtighed i din bolig

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.