I forbindelse med et byggeprojekt er det nødvendigt at få strømforsyninger i nærheden af byggepladsen. Derfor er det vigtigt at få fat i byggestrøm, der er strøm, der bringes ud til selve byggepladsen, så det kan anvendes til maskiner og værktøjer. Byggestrøm bliver typisk installeret gennem eksisterende strømkilder eller ved opsætning af midlertidige pavilloner.
Byggestrøm er i dag en energikilde, som der er et stort fokus på i forhold til miljømæssig optimering. Derfor bliver der lagt mange kræfter i at arbejde med energioptimering, hvor naturen spares for unødvendig CO2.
Hvad er byggestrøm og en byggestrømstavle?
Det er både dyrt og tidskrævende at bygge nyt og derfor stiller det også en række krav til din byggestrøm. Det kræver nemlig en stabil strømforsyning som kan holde til de mange maskiner og værktøjer, som bruger strøm undervejs til projektet. Man kan derfor sige at byggestrøm fungerer som en midlertidig strømløsning under igangværende byggeprojekter.
Byggerier er derfor dybt afhængige af en såkaldt byggestrømstavle, for at projekterne kan blive til virkelighed uden at gå i stå eller risikerer at blive forsinket grundet strømsvigt. En byggestrømstavle er nødvendig uanset hvilket projekt det drejer sig om, herunder mindre ombygningsprojekter, nybyggeri eller store erhvervsprojekter.
Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her
Manglende byggestrøm og byggestrømstavle kan overbelaste din el-måler
Står du overfor tilbygning eller et nybyggeri kan din el-måler hurtigt løbe løbsk. Det skyldes at størstedelen af de maskiner og det udstyr som anvendes til byggeriet bruger meget strøm, hvilket gør at byggestrømmen hurtigt kan blive dyr, da disse maskiner vil øge kWh-forbruget væsentligt. Derfor er det vigtigt at du vælger en midlertidig byggestrøms aftale, både for at sikre dig mod overbelastning af el-måleren samt for at undgå at gøre projektet unødvendigt dyrt.
Vælg den rette byggestrøm og el-aftale
Det vil typisk være bygherren som afholder udgiften til byggestrømmen og derfor er det også vigtigt at du undersøger om du har den bedst mulige el-aftale, inden du påbegynder projektet. På den måde sikre du dig, at du ikke betaler for meget for den byggestrøm som anvendes til projektet.
Der kan dog være afvigelser omkring dette, så derfor bør du altid tjekke op på din kontrakt, om det er dig som skal afholde udgiften eller byggefirmaet.
Få rådgivning om byggestrøm og byggestrømstavler
Du kan med fordel vælge et elselskab, som tilbyder dig rådgivning og vejledning gennem dit bygningsprojekt, på den måde har du en ekstra tryghed omkring din byggestrøm og byggestrømstavler gennem projektet. Elselskaberne vil typisk også kunne vejlede dig omkring regler for byggestrømstavler og muligheden for at gøre byggestrømmen grøn og klimavenlig.
Prisen på byggestrøm
Når det kommer til byggestrøm og elpris, er det straks sværere at give et konkret bud. Her handler det særligt om, hvor meget strøm du anvender og over hvor lang en periode. Typisk vil der være gode muligheder for at få en billigere pris, når du har brug for strøm over længere tid.