Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en tørretumbler?

Indhold skrevet af: Nicoline
Senest opdateret d. 7. august, 2024

Der er mange penge at spare ved at droppe tørretumbleren, og  i stedet for lufttørre dit vasketøj. I denne guide besvarer vi spørgsmålet: Hvor meget strøm bruger en tørretumbler, og gør dig klogere på hvad strøm til tørretumbleren koster.

 

Tør dit tøj ude og spar strøm til tørretumbleren

Tørretumbleren er en af de hvidevarer i hjemmet, som de fleste af os egentlig godt kan undvære. Det er selvfølgelig nemt og bekvemt bare at kunne smide sit tøj i tørretumbleren, efter det er blevet vasket. Men at lufttørre vasketøjet i det fri, er faktisk en af de mest effektive måder at spare energi på. 

Gode tørrevaner og den rette tørretumbler med en god energiklasse, kan hjælpe dig med at spare mange penge på dine elpriser og elregning hver eneste måned.

Hvad koster en tørretumbler i strøm?

Det kan være meget forskelligt hvad en tørretumbler koster i strøm, og kommer både an på tørretumbletypen, alderen på maskinen og dens energimærke. Desto bedre energimærke tørretumbleren har, jo mindre et wattforbrug har den, og jo mindre strøm bruger tørretumbleren.

Typisk vil kombinationsmaskiner som både kan vaske og tørre, have et højere watt-forbrug og dermed også være dyrere i strøm.

 

Beregn, hvor meget strøm din tørretumbler bruger

Med vores beregner kan du se, hvad din tørretumbler koster i strøm. Du har mulighed for at ændre i tørretumblerens kWh-forbrug, eller vælge mellem de forskellige typer af tørretumblere. Derudover kan du ændre hvor mange gange om ugen, du bruger tørretumbleren. 

En tørretumbler med kondens elektrisk varmeelement (2,35 kWh pr. gang), som benyttes 4 gange om ugen, koster ca. 1.564 kr. om året. Det svarer til at du bruger 130 kr. hver eneste måned på at tørre tøj. Vælger du i stedet en ny tørretumbler med energimærke A+++, kan du sænke omkostningen til 739 kr. om året.

Hvor mange kWh bruger en tørretumbler?

Hvor mange kilowatt bruger en tørretumbler? Nedenfor kan du se, hvad en tørretumbling koster i 2 forskellige tørretumblere. Tabellen beregner, hvad det koster at bruge en tørretumbler i kWh om året.

Energimærke Tørretumbler 7 kg Tørretumbler 8 kg
A+++
159 kWh/år
177 kWh/år
A++
212 kWh/år
236 kWh/år
A+
279 kWh/år
310 kWh/år
A
432 kWh/år
480 kWh/år
B
505 kWh/år
562 kWh/år
C
564 kWh/år
628 kWh/år

Strøm til vaskemaskine og tørretumbler

Selve elprisen du betaler for din strøm til vaskemaskine og tørretumbler spiller også en væsentlig rolle, i regnestykket når du skal finde ud af hvad du skal betale i strøm for din tørretumbler. Derfor er det vigtigt at undersøge om du har den bedst mulige elpris til din strøm til tørretumbleren. Du kan med fordel vælge en variabel el-aftale med en timepris på el, da dette giver dig mulighed for at bruge strømmen når den er billigst

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Sådan sænker du dit strømforbrug til tørretumbleren 

Der findes heldigvis en række gode råd, hvis du gerne vil spare på strømmen til din tørretumbler.

  1. Ganske simpelt er det første råd, at du sænker dit forbrug og begynder at lufttørre dit tøj i stedet for. Det er gratis og koster ikke noget, hvilket betyder at du kan spare op til 2,69 kilowatt i timen. 
  2. Det andet råd er at du centrifugerer tøjet grundigt i vaskemaskinen. Desto mere centrifugeret tøjet er, jo mindre vand skal der tørres ud i tørretumbleren. Vaskemaskiner har et lavere watt-forbrug, og er derfor billigere i drift end tørretumbleren. 
  3. Det er også vigtigt at du fylder maskinen op, når du så bruger tørretumbleren. Er tørretumbleren ikke fyldt, spilder du energi og forlænger tørretiden. Du skal dog også passe på at fylde for meget tøj i tørretumbleren, da det kan være svært for maskinen at tørre tøjet ordentligt så.
  4. Sørg for at rense tørretumblerens fnugfilter hver gang du har brugt tørretumbleren. Glemmer du dette, er det med til at forlænge tørretiden og hæve energiforbruget.
  5. Husk at tømme kondensatoren efter behov. Har du en kondenstørretumbler skal du minimum rense den 3-4 gange årligt. 
  6. Er det tid til at investere i en ny tørretumbler, så gå efter en med energimærke A++ eller A+++. Det kan spare dig for mange penge på sigt, selvom investeringsprisen ofte er lidt højere kan det de fleste gange godt betale sig.

Nu er du forhåbentligt blevet klogere på spørgsmålet: hvor meget strøm bruger en tørretumbler og hvad tørretumbleren koster dig i strøm om året. Overvejer du at udskifte din gamle tørretumbler til en ny med et bedre energimærke? Vi har samlet en række tørretumblere nedenfor. 

Find en ny tørretumbler med energimærke A++ eller A+++ her

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruger mest strøm vaskemaskine eller tørretumbler?

Oftest vil det være vaskemaskinen som bruger mest strøm. Tørretumblere har typisk et dårligere energimærke, og dermed et højere watt-forbrug end vaskemaskinen. Det kommer dog helt an på hvor gamle dine hvidevarer er og deres energimærke.

 

Hvad bruger en tørretumbler i strøm om året?

Hvad koster en tørretumbling i strøm om året? Præcist hvor meget din en tørretumbler bruger i strøm om året, afhænger af typen, dens energimærke og hvor meget du bruger den. Har du en tørretumbler med elektrisk varmeelement, der bruger 2,35 kWh pr. gang, så koster tørretumbleren dig ca. 1.564 kr. om året, hvis din elpris er 3,21 kr. pr. kWh.

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Nemme sparetips til din elregning?
Du skal blot skrive dig på vores liste herunder, og vi sender dem direkte til din indbakke.

Gode råd behøver ikke være dyre, og det gør din elregning heller ikke!
sparetips-el

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.