Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Sensommer sparetips el

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Leder du efter sparetips, som hjælper dig med at få energibesparelser i sensommeren? Så er du havnet det helt rigtige sted – for her når sommeren går på hæld, kan du med fordel bruge vores sensommer-sparetips, og begynde at forberede din bolig til varmesæsonen. 

Alle mærker de stigende priser på el, varme og ikke mindst benzin. Mange danskere har derfor et ønske om at spare på energien, og sænke deres forbrug. Når vi sænker vores elforbrug, er det både med til at give os mindre omkostninger, samtidig med at det gavner klimaet og skaber en mere sikker energiforsyning.

Sådan sparer du energi i sensommeren 

Måske har du allerede dykket ned i vores strømsluger univers her, hvor du kan beregne din elapparaters strømforbrug og finde gode råd til at sænke elforbruget, men der findes endnu flere ting du kan gøre for at optimere din bolig mod vinterens kulde.

Selv små ændringer og energioptimerende tiltag, kan give dig store besparelser på varme- og elregningen. Inden vinteren for alvor melder sin ankomst, gør du klogt i at give din lejlighed eller dit hus et energitjek. Der findes nemlig mange gode muligheder for at lave forbedringer, som ikke kræver alverden.

Sådan energioptimerer du din lejlighed inden vinteren

1. Vær opmærksom på utætheder i lejligheden

Tjek om dine vinduer slutter helt tæt. Utætte vinduer er en stor energisynder og i mange tilfælde kan vinduerne udbedres ved at få skiftet tætningslister, eller ved at få rettet hængslerne hvis utætheden skyldes skævhed. 

2. Undgå at tildække din radiatorer

Placerer du møbler eller andre ting foran eller ovenpå dine radiatorer, bliver de mindre effektive. Så tjek at du ikke har noget som hæmmer radiatorernes effekt. 

3. Energirenovering 

Bor du i ejerlejlighed eller andelsbolig, kan du undersøge mulighederne for at energirenovere. Hvilke tiltag, der giver mening for dig, vil være forskelligt fra bolig til bolig. Men måske du skal overveje at investere i nye hvidevarer med bedre energimærkning, men det kan også være større projekter som skift af vinduer og døre, eller efterisolering af lofte eller vægge.

Sådan energioptimerer du dit hus inden vinteren

Bor du i hus kan du følge samme råd som beskrevet ovenfor. Men et velisoleret hus holder generelt bedre på varmen, hvorfor det også giver god mening, at du har fokus på det som husejer. Vi anbefaler at du tjekker op på dine muligheder for mere/bedre isolering i hjemmet, det kan blandt andet være: 

Du kan få et uforpligtende tilbud på isolering af din bolig her. 

Du kan samtidig også overveje mulighederne for at få et bedre varmeanlæg. Det kunne eksempelvis være en luft til vand varmepumpe, et jordvarmeanlæg, eller en supplerende varmekilde som en luft til luft varmepumpe.

Med mindre du bor i et fjernvarmeområde, vil det i langt de fleste tilfælde bedre kunne betale sig at skifte fra naturgas og oliefyr til en varmepumpe. Du kan indhente tilbud på en varmepumpe her. (link)

Flere gode sparetips til sensommeren 

  1. Hold øje med hvornår strømmen er billigst – du kan følge elprisen time for time her
  2. Sænk temperaturen når du vasker tøj, det kan betyde en halvering af strømforbruget der går til tøjvask. Læs mere i vores guide her 
  3. Fyld opvaskemaskinen helt op inden du starter den. Få flere gode råd til hvordan du sparer på opvasken her

Du kan finde mange flere gode råd til at spare på strømmen og slukke for strømslugerne i hjemmet her.

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.